Manifest de la dignitat i l’esperança: la Intifada de la Unitat

Això que segueix és una traducció del Manifest de la dignitat i l’esperança que es va difondre per tota Palestina durant la històrica jornada de vaga general del 18 de maig dotant-la de contingut i objectius. Amb ella comencem una sèrie de publicacions per contribuir a entendre la nova fase, tan esperançadora, en què ha entrat en les darreres setmanes la lluita per a l’alliberament de Palestina.

Poble de Palestina,

Aquí estam escrivint juntes un nou capítol valent en què explicam que la història de la justícia no pot ser suplantada per la repressió del colonialisme d’Israel, tant li fa com de profunda i arrelada estigui.  

La història de la justícia és simple al nostre país: noltros som un poble i una societat arreu de Palestina. Les hordes sionistes han desplaçat forçadament a la majoria de la nostra gent, ens han robat les cases i destruït els pobles. El sionisme estava determinat a esquinçar aquelles que van quedar a Palestina, aïllar-nos i segregar-nos en àrees geogràfiques i transformar-nos en diferents societats dispersades en què cada grup vivís en grans presons separades. Així és com el sionisme ens controla, dispersa la nostra voluntat política i ens impedeix que unifiquem la lluita contra el sistema colonial racista d’assentaments a tota Palestina.

Així és com Israel ens ha tancat en presons aïllades. Una part està aïllada a “la presó d’Oslo” a Cisjordània. Una altra part està aïllada a “la Presó de Ciutadania” dins des terres de 1948. Una altra part està aïllada per un setge brutal i una guerra contínua a la Franja de Gaza. Una altra part està aïllada en el sistema de judaïtzació de Jerusalem. I una altra part està aïllada enfora de Palestina, repartida per la resta del món. Ha arribat el moment que s’acabi aquesta tragèdia.

Aquests dies estem escrivint un nou capítol. Un capítol d’una Intifada unida que aspira a un únic objectiu: la reunificació de la societat palestina en tots els seus components i aspectes de la vida. I la reunificació de la voluntat política i els mitjans de lluita davant del sionisme a tota Palestina.

Aquesta revolta portarà temps. És un aixecament conscient que fa sacsejar la brutícia de la submissió i el derrotisme i fa alçar generacions en el principi d’una sola Palestina unificada, que rebutgi tots aquells que intentin aprofundir i perpetuar les divisions i fidelitats socials i polítiques.

Aquesta Intifada serà llarga en els carrers de Palestina i d’arreu del món; una intifada que combat la injustícia arreu on aparegui, que combat les porres dels règims cruels on sigui que intentin atacar. Aquesta és una Intifada de pits descoberts i fronts alçats, armada amb objectius revolucionaris, coneixement profund i comprensió, i el treball organitzatiu i el compromís de cada individu i cada col·lectiu davant les bales de l’ocupació israeliana on sigui que les disparin.

Llarga vida a una Palestina Unida,

Llarga vida a la Intifada de la Unitat.

Aquesta imatge té un atribut alt buit; el nom de fitxer és whatsapp-image-2021-05-23-at-20.18.52.jpeg
Versió original en àrab del Manifest de la dignitat i l’esperança, àmpliament difós per activistes palestines durant la vaga general del 21 de maig a Palestina.

[Foto: manifestació a Ramal·la durant la vaga general del 21 de maig. Nasser Nasser/AP Photo]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s