Salvem les escoles de la Vall del Jordà de la demolició: crida a actuar

Ajudeu a protegir el dret a l’educació de les palestines garantint que les excavadores israelianes no redueixen més escoles palestines a runes! Després de l’enderrocament de dues aules en construcció a la comunitat de Khirbet Al-Maleh, les palestines avisen de l’amenaça d’enderroc de cinc escoles palestines a la vall del Jordà, a Cisjordània.

El dilluns 25 d’octubre de 2021 els soldats de l’ocupació israeliana van atacar l’escola Al-Maleh al nord de la Vall del Jordà i van enderrocar-hi dues aules en construcció. L’escola Al-Maleh es va construir a finals de 2020 com a part de la Campanya pel dret a l’educació. La petita escola només té sis aules, plenes d’alumnes de Khirbet-Maleh i les comunitats d’AlH d’Ein Al-elweh i Al-Farsiya. Per augmentar la capacitat de l’escola, el setembre de 2021 les campanyes Aturem el Mur i el Moviment de Solidaritat de la Vall del Jordà, amb el suport de l’Aliança Infantil de l’Orient Mitjà (MECA), van iniciar la construcció de les dues aules que el dilluns 1 de novembre les excavadores israelianes van arrasar.

Les sis aules restants i quatre escoles més ubicades a les comunitats beduïnes de la vall del Jordà (Ras Al-Auja, Khan Al-Ahmar, Fasayil Al-Fawqa i Arab Al-Ka’abneh) també han rebut diverses ordres de demolició i s’enfronten a la destrucció imminent. Totes les escoles han estat construïdes per institucions palestines i internacionals i comitès de solidaritat internacional.

Privar les palestines del dret a l’educació és un component central del crim d’apartheid. A la Vall del Jordà i altres llocs de l’àrea C és una tàctica que utilitza l’ocupació israeliana per desplaçar palestines, en violació de la Quarta Convenció de Ginebra, que prohibeix el trasllat per la força de persones de territoris ocupats. També forma part de l’estratègia d’Israel des de fa dècades d’annexionar terres de manera irreversible per la via dels fets.

Des que l’antic president dels Estats Units Donald Trump va anunciar el seu “Acord del segle” el 2020, les palestines de la vall del Jordà s’han enfrontat a una escalada en la campanya de neteja ètnica israeliana. Segons el pla de Trump, la rica i fèrtil Vall del Jordà, que és fonamental per al futur de Palestina, havia d’annexionar-se oficialment a Israel.

Us animem a donar suport a la Campanya pel Dret a l’Educació, llançada per comitès populars i organitzacions de la societat civil palestina en solidaritat amb la fermesa de les palestines a la Vall del Jordà. Si us plau, doneu-nos suport demanant al vostre Ministeri d’Afers Exteriors i al vostre consolat a Palestina que prenguin mesures per:

Aturar la demolició de les escoles i infraestructures amenaçades a la vall del Jordà i garantir als palestins el dret a l’educació.

Assegurar-vos que les dues aules que han estat enderrocades recentment a Khirbet Al-Maleh es reconstrueixin de nou i estiguin protegides de la demolició.

Unir-vos a la Campanya Palestina pel Boicot Acadèmic i Cultural d’Israel. Les institucions acadèmiques i culturals israelianes són profundament còmplices de la denegació per part d’Israel dels drets palestins, inclòs el dret a l’educació.

Si us plau, consulteu a continuació una carta de mostra per enviar al vostre govern, parlaments i/o consolats.

Gràcies per la vostra solidaritat

Campanya Aturem el Mur, Moviment de Solidaritat de la Vall del Jordà i Aliança Infantil de l’Orient Mitjà

Carta de mostra:

Assumpte: Protegir les escoles de la vall del Jordà de noves demolicions israelianes

Us escrivim per denunciar la recent demolició per part d’Israel de dues aules a Khirbet Al-Maleh el dilluns 25 d’octubre de 2021 i per expressar la nostra preocupació per la demolició imminent de cinc escoles a la vall del Jordà.

L’escola de Khirbet Al-Maleh es va construir l’any 2020 gràcies als esforços de la Campanya pel Dret a l’Educació, llançada per comitès populars i organitzacions de la societat civil palestina. L’escola dóna servei als estudiants fins al quart grau de les comunitats de Khirbet Al-Maleh, Al-Farsiya i Ein Al-Helweh. Abans, l’alumnat havia de viatjar a l’escola d’Ein Al-Baida, a 25 quilòmetres de casa seva.

Recentment, la Campanya pel Dret a l’Educació, juntament amb la Campanya Aturem el Mur, el Moviment de Solidaritat amb la Vall del Jordà i l’Aliança Infantil de l’Orient Mitjà, van començar la construcció de dues aules més a l’escola Al-Maleh. Mitjançant la construcció de les aules, que ara han quedat reduïdes a runes, hem intentat augmentar la capacitat de l’escola Al-Maleh, que consta de només sis aules que donen servei a 40 alumnes.

Recentment, la Campanya Dret a l’Educació, juntament amb la Campanya Stop the Wall i la campanya de solidaritat de Jordània i l’Aliança Infantil de l’Orient Mitjà, van començar la construcció de dues aules més a l’escola Al-Maleh. Mitjançant la construcció de les aules, que ara queden reduïdes a runes, hem intentat augmentar la capacitat de l’escola Al-Maleh, que consta de només sis aules que donen servei a 40 alumnes.

Les sis aules restants de Khirbet Al-Maleh i quatre escoles més de la Vall del Jordà (Khan Al-Ahmar, Fasayil Al-Fawqa, Arab Al-Ka’abneh i Ras Al-Auja) han rebut diverses ordres de demolició i s’enfronten a una demolició imminent.

Negar a les palestines el dret a l’educació forma part de l’annexió de facto d’Israel, i del projecte d’annexió de iure, de la Vall del Jordà, en violació del dret internacional, en particular la Quarta Convenció de Ginebra i la Convenció sobre l’apartheid de les Nacions Unides (1973).

Us instem a garantir que es respecti el dret palestí a l’educació fent pressió sobre el govern israelià perquè respecti les seves obligacions legals com a potència ocupant.

Us animem a seguir les passes següents:

Utilitzar els canals diplomàtics per exigir a les autoritats israelianes que s’abstinguin d’enderrocar les escoles de Khirbet Al-Maleh, Ras Al-Auja, Arab Al-Ka’abneh, Khan Al-Ahmar i Fasayil Al-Fawqa.

Assegurar-vos que les dues aules recentment enderrocades a Khirbet Al-Maleh es reconstrueixin i es protegeixin de noves demolicions israelianes.

Visiteu Khirbet Al-Maleh, on va tenir lloc la demolició, per emfatitzar el vostre suport al dret humà a l’educació de les palestines de la Vall del Jordà i de tota Palestina.

Emeteu una declaració pública per posar fi immediatament a les demolicions d’escoles i en defensa del dret de les palestines a l’educació, en particular a la Vall del Jordà i altres zones en procés d’annexió de facto i sota l’amenaça continuada d’annexió de iure.

Esperem la vostra resposta urgent

Font: Moviment de Solidaritat de la Vall del Jordà. Traducció: Col·lectiu Intifada

Deixa un comentari