“La comunicació entre el poble palestí a la pàtria i a la diàspora és un dret i un deure. Els atacs sionistes no ens intimidaran!”

Declaració de la Ruta Palestina Alternativa Estudiantil

El serveis d’intel·ligència sionistes a la ciutat ocupada de Haifa van detenir una estudiant palestina, Somaya Falah, amb el pretext que havia fet contactes amb “elements hostils”, en referència a la seva participació a la Conferència de la Ruta Palestina Alternativa (Massar Badil) que es va celebrar a Madrid a finals d’octubre de 2021, en un intent de dissuadir les palestines de l’interior de la Palestina ocupada l’any 1948 de comunicar-se amb el nostre poble a l’exili i la diàspora.

Nosaltres, la Ruta Estudiantil Palestina Alternativa, no considerem que aquests intents de repressió de l’entitat sionista siguin nous o inusuals, sinó que reflecteixen com d’arrelada té el sionisme la por de qualsevol projecte que tingui com a objectiu unificar la lluita del poble palestí contra els esforços continuats per fragmentar-nos. És també un atac contra el moviment revolucionari de la Ruta Palestina Alternativa, un intent de sufocar els esforços populars per superar la via dels Acords d’Oslo i per anar més enllà dels seus resultats desastrosos i de tornar a la lluita per alliberar tota la Palestina ocupada, des del riu fins al mar.  

També som conscients que un objectiu clau d’aquestes mesures repressives és intimidar l’estudiantat i atacar la unitat del moviment estudiantil palestí.

Per tot això, fem una crida als i les estudiants de Palestina i del món àrab, i a les forces democràtiques i a als i les aliades del poble palestí arreu del globus a afegir-se a la campanya popular “Mutawassiloun”, que podem traduir com “en contacte“, amb l’objectiu de connectar els i les palestines de la pàtria i de la diàspora. També hem de transferir aquesta campanya als espais àrabs i internacionals i construir ponts de comunicació, en tant que és un dret natural del poble palestí dins i fora de Palestina, confrontant tots els intents d’esborrar els drets palestins i la identitat nacional.

Mantindrem el nostre dret natural, el nostre deure nacional, de comunicar amb el nostre poble a la Palestina ocupada des del riu fins al mar. Tenim l’objectiu de reconstruir els nostres sindicats, organitzacions polítiques i estudiantils, i afirmem la nostra insistència i determinació a seguir amb el nostre programa i objectius i denunciar la política criminal d’atacar l’estudiantat palestí i les dones palestines en particular.

Junts i juntes, restaurarem la unitat del nostre moviment estudiantil palestí.

Avancem cap a la celebració de la Conferència Nacional d’Estudiants Palestines.  

Junts i juntes, construïm ponts de retorn i alliberament!

Per contactar la Ruta Estudiantil Palestina Alternativa (Massar Estudiants): students@masarbadil.org

Font: MasarBadil. Traduït pel Col·lectiu Intifada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s